Esikoululaisten iltapäivähoito

Poissaoloista ja muista päiväjärjestykseen liittyvistä asioista pyydämme ottamaan yhteyttä tähän numeroon, mieluiten tekstiviestitse:

  • Esikoululaisten iltapäivähoito: 044 97 57 383 (arkisin klo 13–17)

Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus (iltapäivähoito)
Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun esiopetuksen iltapäivistä vastaa voittoa tavoittelematon koulun vanhempainyhdistys, Ranskalaisen koulun ystävät ry.

Esikoululaisten iltapäivähoitoon ilmoittautuminen lukuvuodelle 2023–2024

Lukuvuodelle 2023–2024 iltapäivähoitoon ilmoittaudutaan keväällä 2023 sen jälkeen, kun perhe on saanut tiedon esikoulupaikasta ja ilmoittanut koululle ottavansa sen vastaan, kuitenkin viimeistään 10.4.2023. Siinä tapauksessa, että päätös esikoulupaikasta tulee sen jälkeen, voi hoitoon toki ilmoittautua myöhemmin. Ilmoittautuminen tehdään sähköpostilla osoitteeseen ninna@hrsk-ystavat.com seuraavasti:

Viestin otsikko: ”ILMOITTAUTUMINEN”
1. Lapsen etu- ja sukunimi
2. Vanhempien nimet ja puhelinnumerot sekä sähköpostiosoitteet,
joihin haluatte vastaanottaa iltapäivähoitoa koskevia tiedotteita
3. Lapsen varahakijat (esim. isovanhemmat), jotka voivat tulla hakemaan
lapsen ilman erillistä ilmoitusta, sekä hakijoiden puhelinnumerot
HUOM! Varahakijoiden tulee olla täysi-ikäisiä.

Esikoululaisten iltapäivähoito 2023–2024

Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun esikoululaisten iltapäivähoidon järjestää Ranskalaisen koulun ystävät ry. Iltapäivähoito toimii esikoulun tiloissa Munkkivuoressa. Iltapäivähoito alkaa lasten omissa luokissa välittömästi esikoulupäivän päättyessä klo 13.15. Iltapäivän ohjelmaan kuuluu välipala, ulkoilua, vapaata leikkiä ja ohjattua toimintaa. Päivä päättyy klo 17.00, johon mennessä lapset noudetaan hoidosta.

Iltapäivähoito toimii arkisin ja noudattaa esikoulun vuosittaista toiminta-aikaa, joten koulun loma-aikoina iltapäivähoitoa ei ole. Mahdollisista poikkeuksista ilmoitetaan erikseen. Iltapäivähoito alkaa heti ensimmäisenä esikoulupäivänä keskiviikkona 9. elokuuta 2023, ja lukuvuoden viimeinen hoitopäivä on perjantai 31. toukokuuta 2024. Lisätietoa lukuvuoden aikataulusta löytyy koulun kotisivuilta:
https://hrsk.fi/info/tyo-ja-loma-ajat/

HUOM! Yhdistys ei järjestä kesähoitoa esikoululaisille.

Hoitomaksu ja Kelan tuet 2023–2024

Iltapäivähoito on maksullista. Toiminnalla ei tavoitella voittoa, mutta yksityisenä toimijana meidän tulee pystyä kattamaan toimintakulut hoitomaksuilla. Lukuvuonna 2023–2024 hoitomaksu on 365 €/kk. Hoidon tuotantokustannukset ovat viime aikoina nousseet huomattavasti, joten valitettavasti olemme joutuneet korottamaan hoitomaksua. Yksityisen hoidon tuki kuitenkin kattaa merkittävän osan hoitomaksusta, joten suosittelemme hakemaan tukea.

Vanhemmat voivat hakea Kelalta yksityisen hoidon tukea hoitomaksun osittaiseen kattamiseen. Tuen määrään vaikuttavat perheen tulot ja kotikunta. Yksityisen hoidon tuki koostuu kaikille samasta lakisääteisestä hoitorahasta, tulosidonnaisesta hoitolisästä sekä mahdollisesta kuntalisästä. Kuntalisän määrä ja ehdot vaihtelevat kunnittain.

Jotkin kunnat myöntävät perheille myös sisaruslisän, mikäli perheellä on kaksi tai useampia lapsia varhaiskasvatuksen piirissä. Vanhempien kannattaa selvittää omasta kunnasta sisaruslisän mahdollisuus ja hakumenettely.

Kela maksaa tuet suoraan palveluntuottajan tilille. Tuen määrä vähennetään hoitomaksusta, ja loppuosa laskutetaan perheiltä. Mikäli perhe ei hae tai perheelle ei myönnetä Kelan tukea, laskutetaan perheeltä täysi hoitomaksu.

Tukea kannattaa hakea toukokuussa Kelan sähköisessä asiointipalvelussa, jonne voi kirjautua pankkitunnuksilla. Lähetämme iltapäivähoitoon ilmoittautuneille ohjeita tuen hakemiseen viimeistään toukokussa. Emme suosittele hakemaan tukea ilman ohjeita.

Yhteystiedot

Vastuuhenkilönä toimii Ninna Petit-Gras. Hänet tavoittaa sähköpostitse osoitteesta ninna@hrsk-ystavat.com tai puhelimitse numerosta 044 981 0730. Iltapäivähoidon muun henkilökunnan tavoittaa klo 13–17 numerosta 044 975 7383. Lasten poissaolot ja satunnaiset täysi-ikäiset varahakijat voi ilmoittaa tekstiviestillä tähän numeroon.