Esikoululaisten iltapäiväkerho

Poissaoloista ja muista päiväjärjestykseen liittyvistä asioista pyydämme ottamaan yhteyttä tähän numeroon, mieluiten tekstiviestitse:

  • Esikoululaisten iltapäivähoito: 044 97 57 383 (arkisin klo 13–17)

Esikoululaisten iltapäiväkerho

Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun esikoululaisten iltapäiväkerhon järjestää Ranskalaisen koulun ystävät ry. Iltapäiväkerho toimii esikoulun tiloissa Munkkivuoressa. Kerho alkaa lasten omissa luokissa välittömästi esikoulupäivän päättyessä klo 13.15. Kerhon ohjelmaan kuuluu välipala, ulkoilua, vapaata leikkiä ja ohjattua toimintaa.
Kerho päättyy klo 17.00, johon mennessä lapset noudetaan kerhosta.

Kerho toimii arkisin ja noudattaa esikoulun vuosittaista toiminta-aikaa, joten koulun loma-aikoina myös kerho on kiinni. Mahdollisista poikkeuksista ilmoitetaan erikseen. Kerho alkaa heti ensimmäisenä esikoulupäivänä keskiviikkona 11. elokuuta 2021, ja lukuvuoden viimeinen kerhopäivä on perjantai 3. kesäkuuta 2022. Lisätietoa lukuvuoden aikataulusta löytyy koulun kotisivuilta: https://hrsk.fi/info/tyo-ja-loma-ajat/

HUOM! Yhdistys ei järjestä kesähoitoa esikoululaisille.

Esikoululaisten iltapäiväkerhoon ilmoittautuminen

Lukuvuodelle 2021–2022 kerhoon ilmoittaudutaan keväällä 2021 välittömästi sen jälkeen, kun perhe on saanut tiedon esikoulupaikasta, kuitenkin viimeistään 21.3.2021. Siinä tapauksessa, että päätös esikoulupaikasta tulee sen jälkeen, voi kerhoon toki ilmoittatua myöhemmin. Ilmoittautuminen tehdään sähköpostilla suoraan vastaavalle ohjaajalle ninna@hrsk-ystavat.com seuraavasti:

Viestin otsikko: ”ILMOITTAUTUMINEN”
1. Lapsen etu- ja sukunimi
2. Vanhempien nimet ja puhelinnumerot sekä sähköpostiosoitteet,
joihin haluatte vastaanottaa kerhon tiedotteita
3. Lapsen varahakijat (esim. isovanhemmat), jotka voivat tulla hakemaan
lapsen kerhosta ilman erillistä ilmoitusta, sekä hakijoiden puhelinnumerot
HUOM! Varahakijoiden tulee olla täysi-ikäisiä.

Hoitomaksu ja Kelan tuet

Iltapäiväkerho on maksullinen. Toiminnalla ei tavoitella voittoa, mutta yksityisenä toimijana meidän tulee pystyä kattamaan kaikki toimintakulut hoitomaksuilla. Lukuvuonna 2021–2022 hoitomaksu on 286 €/kk ja seuraavalle lukuvuodelle pieni korotus on mahdollinen. 

Vanhemmat voivat hakea Kelalta yksityisen hoidon tukea hoitomaksun osittaiseen kattamiseen. Tuen määrään vaikuttavat perheen tulot ja kotikunta. Yksityisen hoidon tuki koostuu kaikille samasta lakisääteisestä hoitorahasta, tulosidonnaisesta hoitolisästä sekä mahdollisesta kuntalisästä. Kuntalisän määrä ja ehdot vaihtelevat kunnittain.

Esiopetusikäisen lapsen lakisääteinen hoitoraha on viime vuosina ollut noin 64 €/kk. Useimmat Helsingissä asuvat perheet saavat tukea vain hoitorahan verran, koska Helsinki ei maksa kuntalisää esikoululaisille. Osa perheistä voi lisäksi saada tulosidonnaista hoitolisää sekä siihen liittyen ns. ylimääräisen Helsinki-lisän 60 €/kk. Esikoululaisen hoitolisä maksetaan puolitettuna. Kelan lastenhoidon tuen laskuri löytyy täältä. (Laskurissa “hoitomuoto” on yksityinen päiväkoti.)

Vantaalaisille Kelan tuki on vuonna 2021 noin 164 €/kk, koska Vantaa on maksanut kaikille perheille kuntalisää 100 €/kk. Espoolaisille tuki on noin 174 €/kk, koska Espoo on maksanut kaikille perheille kuntalisää 110 €/kk. Myös useimmat muut seudun kunnat maksavat kaikille perheille kuntalisää. Kuntalisään liittyvissä kysymyksissä voi ottaa yhteyttä kotikuntaan. Perhe voi toki lisäksi saada tulosidonnaista hoitolisää. Tuki yhteensä voi olla enintään hoitomaksun suuruinen.

Kela maksaa tuet suoraan kerhon tilille. Tuen määrä vähennetään hoitomaksusta, ja loppuosa laskutetaan perheiltä. Mikäli perhe ei hae tai perheelle ei myönnetä Kelan tukea, laskutetaan perheeltä täysi hoitomaksu.

Tukea kannattaa hakea toukokuussa Kelan sähköisessä asiointipalvelussa, jonne voi kirjautua pankkitunnuksilla. Lähetämme kerhoon ilmoittautuneille ohjeita tuen hakemiseen viimeistään toukokussa. Emme suosittele hakemaan tukea ilman ohjeita.

Yhteystiedot

Vastaavana ohjaajana toimii Ninna Petit-Gras. Hänet tavoittaa sähköpostitse osoitteesta ninna@hrsk-ystavat.com tai puhelimitse numerosta 044 981 0730. Kerhossa työskentelee vastaavan ohjaajan lisäksi viisi kerhonohjaajaa. Ohjaajat tavoittaa klo 13-17 numerosta 044 975 7383. Lasten poissaolot ja satunnaiset täysi-ikäiset varahakijat voi ilmoittaa tekstiviestillä tähän numeroon.