YLÖS, ULOS JA LENKILLE!

YSTÄVÄLENKKI

Mikä:              Ystävien varainkeruutapahtuma

Haasta itsesi ja luokan muut vanhemmat sekä vaikkapa kummit, mummit ja vaarit ystävällismieliseen hyvänolon ja kunnonkohotustapahtumaan, jossa voit valita itsellesi sopivan pituisen lenkin (2 km, 5 km, 10 km) Talin metsissä. Voit juosta lenkin tai vaikka kävellä sen niin monta kertaa kuin haluat.

Milloin:          pe 19.4.2024  klo 17.30-19.45 (alakoulun iltakoulun (16-20) aikana)

Missä:            HRSK ja lähiympäristö

Hinta:             25 € – 30 €

Mitä hinta kattaa:

 • osallistumisen Ystävälenkille
 • ohjatun alkulämmittelyn
 • palautusjuoman ja välipalan
 • lenkkisaunan /-suihkun
 • mahtavan fiiliksen ja kunnon kohotuksen
 • oppilastyön avustamisen
 • diplomin osallistumisesta

Ilmoittautumiset:

Maksut:

 • ilmoittautuminen vahvistetaan maksamalla osallistumismaksu Ystävien tilille FI36 5789 2320 0799 59/Ranskalaisen koulun ystävät ry ilmoittautumisen yhteydessä. Merkitse viestikenttään YSTÄVÄLENKKI/ osallistujien etu- ja sukunimet.

Ota siis haaste vastaan, haasta mukaan reippaat ystäväsi, laita lenkkarit jalkaan ja tule mukaan tukemaan Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun oppilastyötä terveellisellä ja virkistävällä tavalla!


 

Tervetuloa! Bienvenue!

Lämpimästi tervetuloa perinteisille joulumarkkinoillemme sunnuntaina 26.11.2023 klo 12-15 Helsingin ranskalais-suomalaiselle koululle, osoitteessa Raumantie 4.

KIITOS JA LÄMPÖISÄÄ JOULUN JA JUHLAN AIKAA!

Lämmin kiitos kaikille joulumarkkinavieraille sekä erityisesti ahkeralle ja runsaslukuiselle talkooväelle! Aplodit myös kaikille tunnelmalliseen joulukonserttiimme läpi lumen ja tuulen saapuneille- joulun ja juhlan odotus voi nyt alkaa!

Haluamme kiittää kaikkia perheitä, jäseniämme ja koko kouluyhteisöä hyvin sujuneesta syyslukukaudesta sekä toivottaa kaikille kaunista ja muistorikasta joulun ja juhlan aikaa!

Photo credit: @maitressejoelle


JOULUMARKKINAT 2022

Perinteiset joulumarkkinat järjestetään sunnuntaina 27.11.2022 klo 12-15 Helsingin ranskalais-suomalaisella koululla, osoitteessa Raumantie 4.

Markkinavalmistelut alkavat tiistaina 1.11. Tervetuloa mukaan!

Yhdysvanhemmilta olette saaneet lisätietoa osallistumisista talkooiltoihin ja lahjoitusten toimittamisesta. Talkooillat löytyvät myös alla olevasta taulukosta.


KEVÄTKONSERTTI KESKIVIIKKONA 1.6.2022!

Ystävien perinteinen joulukonsertti jouduttiin koronatilanteen vuoksi viime joulukuussa siirtämään myöhempään ajankohtaan.  Meillä on nyt ilo ilmoittaa, että joulukonsertti korvataan vielä tämän lukuvuoden aikana keskiviikkona 1.6.2022 järjestettävällä kevätkonsertilla.

Kevätkonsertti pidetään Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun ravintolasalissa, osoitteessa Raumantie 4, keskiviikkona 1.6.2022. Koska saliin mahtuu kerralla vain rajattu määrä yleisöä, konsertteja järjestetään kaksi.  Ensimmäinen konsertti alkaa klo 17.00 ja toinen klo 18.30. Konserttien välisenä aikana teillä on mahdollisuus nauttia kesäisestä buffetista koulun sisäpihalla.

Kutsumme kaikki leikki- ja esikoulun sekä 1. luokkien joulukonserttilipun ostaneet huoltajat ensimmäiseen klo 17.00 alkavaan konserttiin.

 1. -luokasta ylöspäin lunastetut liput ovat tervetulleita jälkimmäiseen, klo 18.30 alkavaan konserttiin.

Ohjelmassa on luvassa niin pienten kuin isojenkin esityksiä, sekä poimintoja tämän kevään musikaalista.  Molemmat konsertit ovat sisällöltään samanlaisia. Voitte tiedustella oman lapsenne esiintymisestä konsertissa omalta opettajalta. Varmuudella voidaan jo sanoa, että kaikki leikkikoululaiset ja esikoululaiset ovat esiintymässä.

Mikäli konsertin uusi ajankohta ei teille sovi, voitte tarjota lippuanne eteenpäin, huomioiden kuitenkin sen kumpaan konserttiin lippunne on tarkoitettu (leikkikoulu-1. lk => 1. konserttti / 2.-9.lk => 2. konsertti). Mahdollisesti käyttämättä jääviä konserttilippuja emme valitettavasti pysty takaisin lunastamaan, mutta kaikki niistä kertyneet summat ohjataan suoraan oppilastyön tukemiseen.

Konserttiterveisin,

Ranskalaisen koulun ystävät ry

 Hakulomake ja -ohjeet tästä

Gaala palaa 12.3.2022- lämpimästi tervetuloa juhlimaan!

Kaikki jo aiemmin Riviera- gaalaan varatut ja maksetut paikat siirretään automaattisesti uuteen ajankohtaan. Yhteydenotot ja uudet varaukset osoitteeseen gaala@hrsk-ystavat.com

 

KUTSU- INVITATION

Ranskalaisen koulun ystävät ry:n yhdistyksen kokous
L’Assemblée générale de l’Association des Amis de l’École Française

AIKA     Maanantaina 14.06.2021 klo 18.00
HEURE Lundi 14.06.2021 à 18h00

PAIKKA            Helsingin ranskalais-suomalainen koulu, Raumantie 4, 00350 Helsinki (ruokasali) tai Microsoft Teams -etäyhteys
LIEU      Lycée franco-finlandais d’Helsinki, Raumantie 4, 00350 Helsinki (réfectoire) ou à distance par Microsoft Teams

Yhdistyksen kokouksessa käsitellään seuraavat sääntömääräiset asiat:

1) vuoden 2020 vuosi- ja tilinpäätöskertomus sekä tilintarkastajan lausunto
2) tili- ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle
3) tulo- ja menoarvio kuluvalle vuodelle sekä henkilöjäsenten vuosimaksun suuruus
4) hallituksen jäsenten ja tilintarkastajien palkkiot
5) hallituksen jäsenten vaali erovuorossa olevien tilalle
6) kahden tilintarkastajan ja heidän varamiestensä vaali
7) muut hallituksen tai jäsenten esittämät asiat, kuitenkin huomioon ottaen yhdistyslain määräykset niistä asioista, joista ei voida päätöstä tehdä, ellei niitä ole kokouskutsussa erikseen mainittu

Tässä yhteydessä mainittakoon, että vaikka vuosikokouksen asialistalla mainitaan hallituksen jäsenten palkkiot, niitä ei toistaiseksi ole vielä koskaan päätetty maksaa, joten hallituksen jäsenet tekevät työtä vapaaehtoisvoimin. 

Mikäli haluatte osallistua kokoukseen Teams -yhteyden kautta, pyydämme teitä ilmoittautumaan ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen hallitus@hrsk-ystavat.com viimeistään sunnuntaina 13.6.2021. Ilmoittautumisenne jälkeen teille lähetetään sekä linkki että esityslista kokoukseen osallistumistanne silmällä pitäen.

Ystävällisin terveisin, bien cordialement,
Ystävät ry:n hallitus – Le conseil des Amis

Ystävät onnittelevat kevään 2021 ylioppilaita! Félicitations!


Tärkeä tiedote jäsenrekisteristä

Toukokuussa 2018 voimaan astuva yleinen tietosuoja-asetus (GDPR, (EU) 2016/679) asettaa meille yhdistyksenä vaatimuksia jäsenrekisterin ylläpidolle. Yksi keskeisistä vaatimuksista on rekisterin ajantasaisuus ja mahdollisten virheellisten tietojen päivittäminen mahdollisimman pikaisesti.

Pyydämmekin teitä ystävällisesti vahvistamaan oheisen linkin kautta ne yhteystiedot, joita tahdotte jäsenviestintään käytettävän.

Yhdistys käyttää rekisteriä pelkästään jäsenistön kanssa viestintään, eikä se luovuta rekisterissä olevia tietoja kolmansille osapuolille. Yhdistyksen henkilörekisteriseloste löytyy oheisen linkin takaa sekä Jäsenyys-sivuilta.

Ystävällisin terveisin,
Ranskalaisen koulun ystävät ry:n hallitus


Yhdistyksestä

Ranskalaisen Koulun Ystävät ry on Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys perustettiin jo vuonna 1949. Alunperin yhdistyksen tarkoituksena oli ylläpitää yksityistä ranskalaista leikkikoulua. Työ leikkikoulun hyväksi jatkuu vieläkin, mutta toiminta on laajentunut perustamisajoista.

Yhdistyksen tarkoituksena on ennen kaikkea edistää koulun ja kodin välistä yhteistyötä sekä tukea koulua taloudellisesti. Merkittävä osa rahoista, jotka yhdistys vuosittain kerää, menee seuraaviin kohteisiin:

 • 4. ja 8. luokkien vaihtomatkojen tukeminen
 • oppilas- ja opettajastipendit
 • Wahlmanin ylioppilaslakit
 • leikkikoulun ylläpitäminen
 • erilaiset hankinnat koululle

Varat toiminnalleen yhdistys hankkii jäsenmaksuilla, lahjoituksilla ja järjestämällä tapahtumia. Jäsenmaksu on 30 €. Liity jäseneksi ilmoittautumislomakkeella. Huom. lähetämme jäsenmaksulaskut vuosittain syksyllä, joten älä huolestu vaikka et saakaan meiltä postia heti!

Tulevat tapahtumat löydät kalenteri -osion alta.

Tervetuloa aktiivisesti mukaan Ystävien toimintaan – tukemaan lastemme koulutaivalta!

Tästä leikkikoulun sivuille